LATOUR OP HET WAD


Dinsdagavond 24 november sloten collega Tanny Dobbelaar en ik Latour op het Wad feestelijk af met onder andere Pauline Durlacher, die vertelde wat haar opviel bij de inzendingen van de schrijfwedstrijd en Marjoleine de Vos, die bekend maakte welke teksten de jury het meest aanspraken en waarom.

Thijs Middeldorp overhandigde namens de Ambassade van de Noordzee de vier finalisten de publicatie 'De Stem van de Noordzee'.

Latour op het Wad feliciteert Erik Lumens, die de schrijfwedstrijd wint met zijn tekst 'Vrachtlijst'; Saskia Kolff-van Esmet de tweede plaats voor 'Goedemorgen Nederland' en Leonieke Baerwaldt met 'Phaenomenon' en Sandra de Jongmet 'Monoloog van een plastic korrel' met hun gedeelde derde plaats.
 
Een fragment uit 'Vrachtlijst', de winnende tekst van Erik Lumens, is 25 november verschenen in Dagblad Trouw.

 
Via deze link kun je de uitreiking terugkijken op Youtube.

Hier vind je het juryrapport. 

 

Dit zijn de winnende teksten:
 

Hier vind je ook andere inzendingen.

Onze grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan Latour op het Wad:

  • de deelnemers, voor hun aanwezigheid, enthousiasme en donaties;
  • de sprekers van de masterclass Joke van Leeuwen, Jesse Havinga en Tjesse Riemersma, Marjolein Zwerver, Erik Bertholet en Katja Philippart;
  • de juryleden Regine Dugardyn, Pauline Durlacher, Jane Leusink, Tonnus Oosterhoff, Mathijs Sanders en Marjoleine de Vos;
  • de betrokkenen van Stichting Spinozalens en de Ambassade van de Noordzee: Christiane Bosman, Regine Dugardyn en Thijs Middendorp; verder Jennifer O’Connell van Studium Generale Groningen, Marc Pauly en Jan-Willem Romeijn van het Kenniscentrum Filosofie Groningen en Jetske Brouwer van Spui 25 in Amsterdam.

We hopen dat Latour op het Wad je heeft geïnspireerd en dat je ook hierna nog veel en vooral mooie dingen schrijft.

Woon je in de buurt van Groningen, kijk dan eens op de site van Schrijversvakschool Groningen voor lessen, schrijfondersteuning en allerlei andere activiteiten.Er zijn ook programma's in Zwolle, Deventer en Leeuwarden.
Woon je dichter bij Amsterdam? Daar is ook een Schrijversvakschool.